1. Home
  2. Verf
  3. Lakverf

Lakverf

Filters

Lakverf

Lakverf gebruik je als eind laag in een verfsysteem. Bij buiten schilderen op hout is het voornaamste doel van lakverf het beschermen van het hout tegen weersinvloeden. De meeste buitenlakken zijn op basis van alkydhars. Er wordt geadviseerd om bij voorkeur voor een verfsysteem van hetzelfde merk te kiezen. Bijvoorbeeld Sikkens Rubbol. Je grondverf en lakverf kies je bij voorkeur uit dezelfde productlijn. Uiteraard kan dit in de door jou gekozen kleur en stijl. Bij verf.nu kunnen wij iedere mogelijke kleur mengen. We hebben een uitgebreide keuze aan kleurwaaiers waarmee je altijd een kleur kunt vinden die bij je past!

Een van de belangrijkste doelen van lakken op hout binnenshuis is het houtwerk beschermen tegen krassen en stoten. Op deze manier heb je lang plezier van je schilderwerk en ziet het er jarenlang mooi en strak uit. De meeste lakken zijn op waterbasis. Houdt er rekening mee dat wanneer je binnen wilt schilderen met een verf op terpentinebasis of met een watergedragen hoogglansverf, lichte kleuren kunnen gaan vergelen. Ook wordt binnen vaak huidvetresistente verf gebruikt. Bij aanraking van de laklaag met bijvoorbeeld de vingers, komt er huidvet op de laklaag. Hierdoor wordt de laklaag week waardoor het sneller beschadigt en (vet)vlekken permanent in de laklaag trekken. Om dit weer mooi te kunnen krijgen, moet het verfsysteem eraf geschuurd worden en opnieuw opgebracht worden. Het gebruik van een huidvetresistente verf voorkomt dit probleem. Kies bijvoorbeeld voor de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin of de Sigma S2U Nova Satin.

Lakverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. De meest voorkomende zijn mat, zijdeglans en hoogglans. Kies de glansgraad die bij je past. Tip: een hoogglanslak is over het algemeen duurzamer en dus ideaal voor gebruik buiten. Een duurzame optie is de Sigma S2U Allure waarmee je tot 10 jaar schildervrij bent. Heb je voorkeur voor Sikkens? Ook het volledige assortiment Sikkens Buitenlak is bij ons verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor de topper Sikkens Rubbol XD High Gloss

Toon filters